Nieuws

Breda, Januari 2009 – Onlangs had in ‘s Hertogenbosch de vakbeurs Energie 2008 plaats. Ter gelegenheid van dit event werden er 5 producten genomineerd voor de Energie Innovatie Prijs.

De draadloze elektriciteitsmeter van CimPro werd verkozen tot één van de 5 meest innovatieve producten van de beurs. De jury , onder leiding van Gerard Hirs, KIVI-NIRIA, emeritus hoogleraar energietechnologie Universiteit Twente baseerde zijn keuze op originaliteit, bijdrage aan energiebesparing en vernieuwende aanpak. De prijs werd uitgereikt door Minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken, aan Marcel Laes, Directeur van CimPro.

De draadloze elektriciteitsmeters van CimPro worden gebruikt om het energieverbruik te meten op ieder punt binnen een bedrijf of gebouw. Opvallend aan deze slimme oplossing is dat er geen bekabeling meer nodig is tussen de meter en het beheerssysteem. De meters werken compleet draadloos. Gegevens worden verstuurd via een ingebouwd ZigBee netwerk over honderden meters. Bovendien is de installatie ook erg eenvoudig. Eén of meerdere stroomtangen rond de bestaande stroomkabels volstaan om het stroomverbruik te meten. Er zijn stroomtangen beschikbaar van 5 tot 2000 A. De meters meten spanning, stroom, KWH, frequentie en de arbeidsfactor.