Nieuws

Het cabinepersoneel en de piloten van easyJet krijgen nieuwe uniformen, die zijn gemaakt van gerecyclede plastic flessen. De luchtvaartmaatschappij neemt deze stap als onderdeel van haar streven om afval te verminderen en te zoeken naar innovatieve veranderingen die verder gaan dan CO2-reductie. Het nieuwe uniform, vervaardigd door Tailored Image uit Noord-Ierland en gemaakt met hightech materiaal, wordt deze maand in omloop worden gebracht voor het cabinepersoneel.

De uitrol over de easyJet moet voorkomen dat jaarlijks ongeveer een half miljoen plastic flessen bij het afval belanden. De stof vermindert niet alleen plastic afval, maar het hightech materiaal is gemaakt met behulp van hernieuwbare energiebronnen en heeft een 75 procent lagere ecologische voetafdruk dan traditioneel polyester. De nieuwe stof, aangepast aan de huidige stijl van de luchtvaartmaatschappij, werd vorig jaar voor het eerst getest op geschiktheid in de cabine- en cockpitomgevingen. In vergelijking met het niet-gerecycleerde alternatief is het slijtvaster. Het biedt ook meer elasticiteit, een stretch in vier richtingen, een betere pasvorm en bewegingsvrijheid voor meer comfort en duurzaamheid.

Deze ontwikkeling kan ertoe leiden dat het voor de drager lang meegaat, waardoor op de lange termijn de behoefte aan meer uniforme items wordt verminderd. Naast de nieuwe stof is in alle kledinggerelateerde verpakkingen ook plastic vervangen door recyclebare en biologisch afbreekbare materialen: plastic halsbanden vervangen door recyclebare kartonnen exemplaren, plastic shirtclips door metalen shirtclips, niet-recyclebare wit gecoate kaart met recyclebaar karton kaart en polypropyleen buitenste hemdovertrekken met biologisch afbreekbare hemdovertrekken.

easyJet heeft al stappen ondernomen om plastic aan boord te verminderen, omdat het het aantal plastic items voor eenmalig gebruik dat op de vluchten wordt gebruikt, blijft verminderen. De luchtvaartmaatschappij heeft al veel artikelen vervangen door duurzamere alternatieven, zoals de introductie van een kleine, plantaardige kom als theezakjeshouder en het verwijderen van meer dan 27 miljoen individuele artikelen van plastic uit de inflight retailactiviteiten in boekjaar 2020. Bovendien heeft het nooit plastic rietjes aangeboden en biedt vijftig cent korting op warme dranken voor klanten die hun herbruikbare beker meenemen.

CO2-compensatie is slechts een tussenmaatregel. Er worden nog steeds nieuwe technologieën ontwikkeld, dus de luchtvaartmaatschappij zal innovatieve technologie blijven ondersteunen, waaronder de ontwikkeling van hybride en elektrische/waterstofvliegtuigen, en samenwerken met anderen in de sector om de luchtvaart op de lange termijn opnieuw uit te vinden en koolstofarm te maken. Het doel is dat easyJet de hoeveelheid CO2-compensatie, die wordt ondernomen, vermindert naarmate nieuwe technologieën opkomen.