Ga naar hoofdinhoud

Tientje voor elke ingeleverde lachgascilinder bij AEB

Foto: Shutterstock

Het Afval Energie Bedrijf (AEB) in Amsterdam is er klaar mee. Ontploffende lachgascilinders zorgen voor schade in de installaties, met hoge kosten en stilstand tot gevolg. Om dit te beperken, geeft het bedrijf tien euro per ingeleverde lachgascilinder.

Het probleem ontstond toen lachgas op 1 januari van dit jaar verboden werd. De cilinders kwamen in het restafval terecht en verdwenen in de verbrandingsoven. Met de actie om geld te geven voor ingeleverde cilinders hoopt het bedrijf dat de cilinders apart worden ingeleverd. Naast deze actie heeft het bedrijf nog extra maatregelen genomen om de lachgascilinders uit de stroom te halen. De verschillende afvalstromen worden eerst met een magneet gecontroleerd op de aanwezigheid van lege lachgascilinders.

Het inleverpunt van AEB op de kruising van de Australiëhavenweg en de Aziëhavenweg in het Westpoortgebied is sinds 14 september geopend. Het gaat daarbij alleen om lege lachgascilinders. Andere cilinders, slagroompatronen, containers of druktanks worden niet ingenomen. AEB voert de ingezamelde cilinders af naar een verwerker die de cilinders geschikt gemaakt om te worden gerecycled.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.