Ga naar hoofdinhoud

Nieuwe samenwerking moet meer gerecyclede koffiecups opleveren

Met de samenwerking hopen de bedrijven dat nog meer aluminium koffiecups hun weg vinden naar de recycling installatie in Lichtenvoorde

De aluminium koffiecups van winkelketen Blokker werden al ingezameld voor recycling, maar door een nieuwe samenwerking worden ze nu verwerkt in de koffiecup recyclingfasciliteiten van Remondis in Lichtenvoorde. Anderzijds, wordt de Blokker inzamelpunt voor gebruikte koffiecups. Hiermee hopen partijen nog meer cups terug te krijgen voor recycling.

In 2021 begon de Blokker met de verkoop van eigen aluminium koffiecups. Gelijktijdig begon het bedrijf met een recycleprogramma, waarbij consumenten aluminium koffiecups van alle merken bij Blokker winkels in kunnen leveren. In 2022 werden via dit initiatief 40 miljoen gebruikte aluminiumcups ingezameld en gerecycled.

Remondis gaat de gebruikte capsules die door Blokker worden ingezameld nu dus recyclen. Dit doet het bedrijf in de recyclinginstallatie die ze in Lichtenvoorde hebben. Het aluminium wordt teruggeleverd aan de aluminiumindustrie en van het koffiedik wordt biogas en hoogwaardige compost geproduceerd. Dit deed het bedrijf al voor internationaal koffiemerk Nespresso.

Dr. Andreas Krawczik, Managing Director van Remondis Nederland zegt dat door de samenwerking met Blokker de expertise op het gebied van recycling ingezet kan worden om de impact van aluminium koffiecapsules op het milieu te verminderen. Dit bevestigt Jeanine Holscher, CEO van Blokker. “Daarbij ben ik ontzettend blij dat consumenten ons zo massaal weten te vinden om hun gebruikte aluminium koffiecapsules in te leveren”, aldus Holscher.