Ga naar hoofdinhoud

Lefort kondigt grote overname in recyclingindustrie aan

Foto: Lefort/Copex

De Belgische fabrikant van onder andere scharen, persen en schredders Lefort neemt het Franse Copex S.A. over. Met de overname blijft de merknaam Copex wel bestaan. De leiding van het bedrijf is met onmiddelijke ingang overgenomen door Lefort’s managing director Fawaz Ezzat.

Copex is gevestigd in Caudun (Frankrijk) en is gespecialiseerd in het ontwerp en de productie van hydraulische scharen en balenpersen voor de behandeling van onder andere schroot en metalen. Na overname van familiebedrijf Lefort heeft de groep ongeveer 300 werknemers en een gezamenlijke jaaromzet van meer dan 110 miljoen euro.

Volgens Lefort delen de twee bedrijven ‘een rijk erfgoed, een solide reputatie op het gebied van kwaliteit en service, en vergelijkbare waarden op het gebied van uitmuntendheid, passie en innovatie’.

Erfgoed van onschatbare waarde

Alexandre Henkens, ceo van Lefort: “Ik heet Copex en al haar getalenteerde medewerkers van harte welkom. Deze operatie is een belangrijke stap voor Lefort en versterkt een onschatbare erfenis van kennis en ervaring in de recyclingindustrie’.

Frédéric Malin, meerderheidsaandeelhouder en CEO van Copex zegt: “De beslissing om de toekomst van mijn bedrijf te verbinden aan die van Lefort zie ik als een geweldige uitkomst. Bovendien ken ik de familie Lefort al sinds mijn begin in de industrie en ik heb de technische oplossingen van hun bedrijf gewaardeerd, evenals hun werkwijze die gebaseerd is op eerlijkheid, respect en integriteit; fundamentele waarden die mij altijd hebben geleid in mijn leven. Daarom kan ik de fakkel met een gerust hart aan hen doorgeven.”

Bron: Recycling International