Ga naar hoofdinhoud

Installatie AVR pas over een jaar weer in gebruik

Foto: Shutterstock

Na de brand die eind september uitbrak bij afvalverwerker AVR in de Botlek, verwacht het bedrijf dat de zwaarst getroffen installatie pas weer in oktober 2024 opgestart kan worden. De energiecentrale in het hart van het bedrijf heeft enorme schade opgelopen. De verwerking van afval ligt voorlopig stil en daardoor wordt er ook geen elektriciteit, stoom of warmte opgewekt en geleverd.

Met man en macht werkt AVR aan het weer in gebruik nemen van de installaties. Niet alle installaties zijn door de brand geraakt. Bij sommige installaties lijkt de schade op korte termijn herstelbaar. Zoals de nascheidingsinstallatie waarbij plastic uit het afval wordt gehaald, de biomassa energie centrale voor het verwerken van afvalhout en de installatie voor het verwerken van industrieel afvalwater. Deze installaties worden momenteel in gereedheid gebracht om naar verwachting in december 2023 en het eerste kwartaal van 2024 weer in gebruik te worden genomen. Maar het herstellen van de installatie waar brandbaar afval van huishoudens en bedrijven wordt verwerkt zal naar verwachting nog maanden duren.

Gemeentelijk afval wordt nu tijdelijk opgeslagen bij stortplaats De Spinder in Tilburg. Voor andere (verbrandings)mogelijkheden kijkt het bedrijf naar oplossingen in binnen- en buitenland. Ook zoekt het bedrijf naar bufferplaatsen waar ze (tijdelijk) afval kunnen storten.

AVR geeft in een bericht op hun website aan dat ze de steun waarderen die het bedrijf van alle kanten heeft ontvangen.

Bron: AVR

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.