Ga naar hoofdinhoud

Duitsland en Frankrijk bovenaan de afvalranglijst

Foto: Recyclinginternational

Met 401 miljoen ton afval per jaar is Duitsland de grootste vervuiler in de EU. Gevolgd door Frankrijk, dat goed is 310 miljoen ton, volgens nieuwe gegevens van Eurostat. De laatste beschikbare cijfers (van 2020) onderstrepen dat de twee grootste landen ruwweg een derde van al het afval in de EU produceren, respectievelijk 14% en 19%.

Bijna 40% van de 2,1 miljard ton afval die in 2020 in de EU werd geproduceerd, werd gerecycled. Italië en België noteerden met 82% en 72% de hoogste recyclingpercentages. Het recyclingpercentage in Frankrijk lag net boven de 50%, vergelijkbaar met dat in Spanje, Portugal, Nederland en Tsjechië.

Meer plastic, meer recycling?

Analisten van Eurostat merken op dat de productie van plastic verpakkingsafval de afgelopen tien jaar met 27% is toegenomen. Tegelijkertijd steeg het recyclingpercentage in dit segment met 38%.

De EU rapporteerde een gemiddeld recyclingpercentage van 39,7% voor verpakkingen in 2021. Strengere regels zorgden ervoor dat Duitsland, Slowakije, België en Nederland de helft van hun verpakkingsafval recycleerden. Frankrijk stond veel lager op de lijst, met slechts 23%.

Bron: Recyclinginternational

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.