Ga naar hoofdinhoud

Bureau of International Recycling hoopvol ondanks grote uitdagingen

Toenemende handelsbarrières vormen een enorme uitdaging voor de wereldwijde recyclingindustrie. Dat vertelde Susie Burrage, de nieuwe voorzitter van het Bureau of International Recycling, op de conventie van de wereldrecyclingorganisatie in Abu Dhabi.

‘Het is ongelooflijk dat nu, op het moment van de 75e verjaardag van BIR, de prestaties van onze oprichters en voorvaderen worden bedreigd door een duidelijke trend van deglobalisering,’ waarschuwde Burrage, eraan toevoegend dat dit in toenemende mate het vrije verkeer van gerecyclede materialen aantast. Toch was ze hoopvol over een toekomst waarin BIR en recyclers hun ‘pro recycling’ boodschap kunnen versterken. Nu het steeds drukker wordt op recyclinggebied met een breed scala aan gevestigde, vaak tegenstrijdige belangen, is een sterke BIR-stem belangrijker dan ooit tevoren,’ vertelde Burrage de deelnemers in het Ritz-Carlton hotel in het ‘prachtige’ Abu Dhabi. 

Niet te stoppen

De nieuwe voorzitter van BIR was vervuld van ‘een gevoel van verwondering’ over wat recyclers collectief kunnen bereiken. Het is onmiskenbaar dat we met onze gezamenlijke vastberadenheid en capaciteiten de mogelijkheid hebben om een niet te stoppen stem te worden. Elfhonderd recyclers en schroothandelaars uit 56 landen hebben de conventie in Abu Dhabi bijgewoond. De meeste afgevaardigden kwamen uit de VAE (170) en India (140). BIR heeft aangekondigd dat de conferenties van 2024 in mei in Kopenhagen (Denemarken) en in oktober in Singapore worden gehouden.

Susie Burrage, voorzitter van het Bureau of International Recycling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.