Ga naar hoofdinhoud

Belgian Scrap Terminal Group voorzitter Patrick Craenhals overleden

Foto: LinkedIn Caroline Craenhals

Patrick Craenhals, voorzitter van een van Europa’s grootste schrootrecyclingbedrijven, is op 72-jarige leeftijd overleden. Als derde generatie in het familiebedrijf Belgian Scrap Terminal leidde Craenhals de grote expansie van BST.
Zijn dochter en CEO Caroline Craenhals zegt op LinkedIn: ‘Met veel respect en liefde kondig ik helaas het overlijden aan van mijn vader, een pionier in de metaalrecyclingindustrie. Met onwrikbare toewijding en visionair leiderschap transformeerde hij het metaalrecyclinglandschap met inspirerende duurzame praktijken. Patrick’s nalatenschap zal blijven stralen en zijn nagedachtenis zal voor altijd gekoesterd worden door iedereen wiens leven hij heeft beïnvloed.

Wereldwijde speler

Patrick Craenhals nam BST in de jaren 1980 over. Onder zijn leiding groeide het bedrijf uit tot een wereldspeler met zeven werven in België en Frankrijk die in totaal 1,5 miljoen ton metaalschroot per jaar verwerken. Hij leidde de internationale uitbreiding vanuit een nieuw hoofdkantoor in de haven van Antwerpen. In 2022 vierde BST het honderdjarig bestaan.

Een man met een visie

Craenhals was de derde generatie binnen het familiebedrijf dat meer dan 100 jaar geleden begon met textielsortering in Willebroek, België. Hij bewees een visionair te zijn toen hij naar Antwerpen verhuisde, vertelt BST Group-directeur Vincent Quidousse aan de Belgische website Flows.be.

Hij speelde een rol tijdens de neergang van de Belgische en Europese staalindustrie en kon vanuit Antwerpen internationaal exporteren met grote zeeschepen. Alle locaties zoals die in Willebroek, Luik en Noord-Frankrijk liggen aan het water omdat het wegtransport steeds meer problemen ondervond.’

Bron: recyclinginternational.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.