Ga naar hoofdinhoud

Attero komt voor 215 miljoen in Franse handen

Attero vestiging in Wijster. Foto: Shutterstock

De aandelen van afvalbedrijf en recycler Attero zijn, onder voorbehoud, verkocht aan de Franse investeerder Ardian. De verwachte netto-opbrengst van de deal bedraagt ongeveer 215 miljoen euro. Veel meer dan de waardering van 165 miljoen euro die werd gedaan in maart van dit jaar. Met de investering Ardian gaat Attero onder andere de recyclingactiviteiten uitbreiden.

Attero’s aandeelhouders 3i Infrastructure (25 procent), DWS (50 procent) en 3i Investments plc (25 procent) kondigden de verkoop aan de Franse investeerder vandaag aan. Ardian wil de uitbreiding van Attero op het gebied van hernieuwbare energie ondersteunen door te investeren in biomethaan uit organisch afval en de ontwikkeling van zonnepanelen op gesloten stortplaatsen. Daarnaast zal Attero zijn bijdrage aan het koolstofvrij maken van de Nederlandse industrie versnellen door de ontwikkeling van Carbon Capture en Storage faciliteiten.

Uitbreiden recyclingactiviteiten

“We zijn verheugd om samen te werken met Ardian, een sterke en industrieel ingestelde investeerder in infrastructuur die over de expertise en mogelijkheden beschikt om ons te ondersteunen in deze belangrijke volgende fase van onze ontwikkeling. Samen met Ardian’s steun kunnen we aanzienlijke middelen investeren in decarbonisatieplannen en onze recyclingactiviteiten verder uitbreiden”, zegt Attero CEO Paul Ganzeboom.

Goedkeuring

De verkoop wacht nog op goedkeuring van onder andere de Europese Commissie, maar de bedrijven hopen de verkoop in het vierde kwartaal van dit jaar definitief rond te krijgen.
“Attero is een zeer succesvolle investering geweest voor de onderneming en heeft tijdens onze investeringsperiode een aanzienlijke groei doorgemaakt. Hoewel 3i Infrastructure ernaar streeft om haar investeringen op de langere termijn aan te houden, zullen we investeringen verkopen als dit aanzienlijke extra waarde voor onze aandeelhouders oplevert”, zegt Richard Laing, voorzitter van 3i Infrastructure.

Lees ook: