Ga naar hoofdinhoud

Arjen Wittekoek nieuwe general manager Umincorp

Foto: Umincorp

Plasticrecycler Umincorp heeft Arjen Wittekoek aangesteld als general manager. In december 2021 begon hij bij Umincorp, en was als chief operational officer al betrokken bij verschillende grote projecten binnen het bedrijf.

“Met de opening van onze fabriek in Rotterdam vorig jaar, de overname van PRA en de recente investeringen die gedaan zijn, staat er een solide fundament om verder te bouwen aan onze toekomst”, zegt Arjen Wittekoek. “Er wordt hard gewerkt aan de integratie en optimalisatie van verschillende processen op onze locaties in Amsterdam en Rotterdam. Daarnaast wordt er geïnvesteerd in machines voor beide fabrieken om de productie en kwaliteit verder te kunnen verhogen.”

Umincorp richt zich in de komende jaren op de productie van plastic grondstoffen voor het hogere segment, zoals consumentenverpakkingen. Wittekoek: “Door onze innovatieve werkwijze kunnen wij grondstoffen produceren met een veel lagere uitstoot dan wanneer ze gewonnen worden uit chemische recycling, of nieuw worden geproduceerd. Een groeiend aantal organisaties wil zijn impact op het milieu flink terugdringen, mede ingegeven door de aankomende nationale en Europese recyclingsdoelstellingen. Ik ben ervan overtuigd dat wij daar met onze unieke werkwijze een flinke bijdrage aan kunnen leveren.”

Voor Wittekoek bij Umincorp begon, was hij onder andere werkzaam bij Van Gansewinkel, Coolrec en Waste Vision. Ook hier bekleedde hij management functies.

Lees ook: