Nieuws

Positieve verwachtingen over de resultaten hebben de aandelenkoers van Renewi een stevige impuls gegeven. Het aandeel klom met meer dan tien procent en tikte met 9,65 euro het hoogste niveau aan sinds de start van de beursnotering in Amsterdam in 2020. De afval- en recyclingspecialistcboekt sterke resultaten. De toegenomen economische activiteit na de lockdowns, als gevolg van de coronapandemie, zorgen voor hogere volumes aan afvalstromen. Door de hoge grondstofprijzen stijgen voor Renewi ook de prijzen voor gerecyclede materialen.

‘Na dit sterke eerste halfjaar nemen de verwachtingen van de raad van bestuur voor het volledige jaar nog verder toe’, liet Renewi weten in een handelsbericht. Het concern verwacht wel ‘enige matiging’ van de recyclingprijzen. In de eerste zes maanden van boekjaar 2021/2022 wist Renewi de omzet met elf procent op te schroeven tot 916 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat verbeterde met 43 procent tot 126,6 miljoen euro. De nettowinst explodeerde van 3,5 tot 37,1 miljoen euro.

Het concern schetst gunstige vooruitzichten. Regelgeving, zoals verhoogde belasting op afvalverbranding in België, speelt Renewi in de kaart. Investeringen in innovaties die leiden tot meer recycling, gaan volgens het concern eind 2025 zo’n twintig miljoen euro extra aan bedrijfsresultaat opleveren. De projecten dragen volgens het bedrijf bij aan de doelstelling om het recyclingpercentage met tien procent te verhogen tot 75 procent.