Evenementennieuws
autobatterij
Foto: Shutterstock

Batterijrecyclers bogen zich uitgebreid over de nieuwe Europese batterijenverordening tijdens de International Congress for Battery Recycling (ICBR) in Valencia, Spanje. Met deze verordening, die vorige maand is ingegaan, stelt de Europese Commissie verwachtingen op voor de hele levenscyclus van een product: van ontwerp tot einde levensduur.

Julian Prölß, directeur business management batterijrecycling bij chemiereus BASF, sprak namens velen die vooruitkeken naar hoe de verschillende aspecten van de verordening zullen worden geïmplementeerd: “Het is een complex kader – het is belangrijk hoe het wordt gehandhaafd”. Jan Tytgat, directeur EU Government Affairs bij Umicore, noemde het een goed stuk wetgeving. Het is aan ons allemaal om te werken aan de secundaire regelgeving, zodat de doelstellingen van duurzaamheid en voltooiing worden ondersteund.”

Groeiende interesse in batterijrecycling

De wereldwijde vraag naar batterijen zal tegen 2030 naar verwachting 14 keer zo groot zijn en de Europese Unie zal waarschijnlijk 17% van die vraag voor haar rekening nemen. Met de nieuwe verordening is het de eerste keer dat er voor de hele levenscyclus van een product verwachtingen worden gesteld. De bijkomende maatregelen worden in de komende 13 jaar gefaseerd doorgevoerd.

Het doel van de verordening is dat nieuwe batterijen die op de markt worden gebracht een lage CO2-voetafdruk hebben, zo min mogelijk schadelijke stoffen gebruiken, minder grondstoffen uit niet-EU-landen nodig hebben en in hoge mate binnen Europa worden ingezameld, hergebruikt en gerecycled.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.