Ga naar hoofdinhoud

Onderzoekers VS: gerecycled aluminium kan veel schoner

Foto: Shutterstock

Het is onderzoekers in Amerika gelukt om metaalhoudende onzuiverheden uit gerecycled aluminium te halen. Hoewel de details van de techniek nog vertrouwelijk zijn, zeggen de onderzoekers dat het aluminium hierdoor voor verschillende toepassingen weer gebruikt kan worden. Zo ook in de productie van elektrische auto’s.

De ontwikkeling maakt deel uit van een onderzoeks- en ontwikkelingsproject dat wordt ondersteund door Remade, een publiek-privaat partnerschap met 170 leden dat gedeeltelijk wordt gefinancierd door het Amerikaanse ministerie van Energie. Het research and development project ‘Selective Recovery of Elements from Molten Aluminium Alloys’, is nog altijd bezig en wordt geleid door Subodh Das, CEO van Phinix. Een bedrijf dat onder andere werkt aan product- en procesontwikkeling en onderzoek in de metaal- en recyclingbranche. Hij zegt dat het onderzoek uiteindelijk gericht is op het ontwikkelen van technologieën om de kwaliteit te verbeteren en het gebruik van gerecycled materiaal te vergroten.

Hoewel aluminium een ​​van de meest gerecyclede materialen ter wereld is, is er ruimte om het recyclingpercentage, de kosten, de recycleerbaarheid en de duurzaamheid ervan te verbeteren. 

Bron: Recyclinginternational.com