Nieuws

Van der Spek Vianen heeft bij Steenkorrel in Amsterdam de grootste rupsmobiele Kleemann puinbreker die tot nu toe geleverd is in Nederland afgeleverd. Het gaat hier om de Kleemann MR150Z die een eigengewicht heeft van ca. 83 ton. Als zeef achter deze gigant is er tegelijkertijd ook een 32 tons Kleemann MS18-AD rupsmobiele zeef geleverd.

Op de Kleemann MR150 staat de welbekende SHB-breker, deze SHB15 heeft een inloopopening van 1500mm breed en 1000mm hoog. Deze SHB15 heeft een eigen gewicht van ca. 25 ton.

Voor de aandrijving zorgt een Scania DC16 met 580Pk. die rechtstreeks de breker aandrijft.
Uiteraard worden zoals bij alle Kleemann’s de banden,goten e.d. elektrisch aangedreven,dit zorgt voor minder storingen en een langere levensduur van de componenten.

Steenkorrel machine is een zo gehete Z-uitvoering wat wil zeggen dat hij is uitgevoerd met een actieve voorzeef voor het uitzeven van materiaal dat al de juist maatvoering heeft en dus niet door de breker hoeft. Het grote voordeel hiervan is dat de capaciteit omhoog gaat en de slijtagekosten naar beneden.

Om de juiste maatvoering van de geproduceerde producten v te garanderen is er achter de MR150Z een dubbeldeks Kleemann MS18 zeefmachine geplaatst. Deze heeft een zeefbox met een lengte van 5000mm en een breedte van 1800mm.