Praktijk

“Iedereen – zeker ook in de recyclingbranche – kent wel het bedrijf ATL en iedereen kent Arnold Tuytel, maar we willen graag verder ontwikkelen en de naam ‘Tuytel’ nog beter in de markt zetten. Vandaar dat we een holding hebben opgericht: de Tuytel Groep, met daaronder een aantal werkmaatschappijen, zoals Tuytel Verhuur en Tuytel Handel. En die nieuwe positionering willen we nu graag naar buiten brengen.”

Aan het woord is Erik Bretveld, binnen de Tuytel Groep verantwoordelijk voor business development en aanspreekpunt voor Tuytel Handel. De officiële aftrap was op de Matexpo in Kortrijk (B). Hier konden bezoekers voor het eerst kennis maken met de nieuwe ‘look & feel’ van het bedrijf. En de reacties waren zeer positief over Tuytel 2.0.

Door te investeren in nieuwe technologie en innovaties, wil Tuytel volgens Bretveld een duidelijk signaal afgeven dat er in Oud-Ablas niet wordt stilgezeten. “Hier hoort zeker ook het goed op orde hebben van onze machine-portfolio. Op termijn worden dan ook alle oudere machines – stap voor stap – vervangen.”

Dit vergt niet alleen een forse investering, maar dwingt de directie ook om na te denken welke kant ze uit wil. “Wat te doen met CO2 en stikstofreductie? De kans is dus groot dat we kiezen voor hybride of elektrische machines. Waarbij we natuurlijk de return of investment niet uit het oog verliezen.

Meedenken
Tuytel is een internationale verhuur- en handelsonderneming met een hoogwaardig en breed assortiment in zwaar bouwmaterieel. Jan Arie van der Meijden, verantwoordelijk voor Tuytel Verhuur: “We richten ons op verhuur, verkoop, service & onderhoud en distributie van een aantal A-merken. Met onze kennis en expertise ondersteunen we bedrijven door heel Europa. We adviseren over de beste machines voor de klus, zodat je tijd, mankracht en kosten bespaart. We schakelen snel en goed. Eén belletje en we komen in actie. Dat geldt ook voor onze service en ondersteuning.”

Want dit laatste is natuurlijk heel belangrijk. “Stilstand kost geld en wekt ergernis”, benadrukt Van der Meijden. “Daarom voeren we alleen betrouwbare topmerken en kunnen onze klanten te allen tijde op de kennis en kunde van onze onderhoudsmedewerkers. Zij zorgen dat het werk snel kan doorgaan. Voorkomen is beter dan genezen. Daarom laten we onze machines jaarlijks keuren door deskundige instanties. Je kunt dus vertrouwen op de kwaliteit en werking. Een machines huren kan mét of zonder operator. Al onze operators hebben VCA. We leveren de machine volgetankt en spik en span af.”

Anno 2020
In twintig jaar van één kraan, naar honderdveertig units. Zie hier in vogelvlucht de groei van Tuytel. “En eind dit jaar is het de bedoeling dat we de nieuwbouw in gebruik nemen”, vertelt Bretveld. “Twee verdiepingen, goede werkplekken voor iedereen en in dezelfde ‘look & feel’ als de rest van het bedrijf. Anno 2020, zeg maar. Met bijvoorbeeld ook zonnepanelen op het dak en oplaadpunten voor elektrische auto’s. We willen in alles laten zien dat we een modern bedrijf zijn, dat ontwikkelingen in de markt op de voet volgt, maar ook oog heeft voor zaken als het milieu of energiebesparing.”

Bretveld noemt de recyclingindustrie een ‘groeimarkt’, waarin Tuytel al geruime tijd actief is en over een machinepark beschikt dat ‘de lading dekt’. “Nogal wat sloop- en recyclingbedrijven – ook de grote spelers – zien bezit steeds meer als ballast en kiezen er voor om het werk uit te besteden. Wij ontzorgen de klant en nemen hem alle sores uit handen. In zekere zin heb je het hier over het uitbesteden van efficiency. We gaan een partnership aan en leveren niet alleen een machine – en eventueel een operator – maar geven ook advies.”

Passie
Wellicht enigszins onderbelicht, is dat Tuytel niet alleen allerlei soorten zwaar bouwmaterieel verhuurd, maar ook verkoopt. Bretveld: “Er is veel vraag naar bijvoorbeeld stonespreaders, betonmixers, puinbrekers en trommelzeven. We verkopen alleen A-merken, zoals Rivard, Komplet, Seba Crushers, Rabaud, Screenpod en Anderson. Daarnaast zijn we exclusief distributeur in de Benelux van Bay-Lynx.”

Met uitzondering van puinbreken, zijn de machines van Tuytel voor alle recycling- en sloopwerkzaamheden inzetbaar. “We zijn, zoals de Engelsen zeggen, een Total Solution Provider”, zegt Bretveld. “Dus kom maar naar Tuytel! En als we het niet in ons assortiment hebben, regelen we het op een andere manier. Dan huren wij ook iemand in. Uiteraard in overleg met de klant. We hebben klussen voor een dag, maar ook voor meerdere jaren. En bij dit alles spreekt onze ‘passie voor het product’. We willen de beste zijn, dan moet je ook bereid zijn te investeren in mensen, machines en kennis. En dit is precies wat we bij Tuytel doen!”

Tuytel Groep
Tuytel Loon- en Verhuurbedrijf werd in 1999 opgericht door Arnold Tuytel. De afgelopen decennia groeide het bedrijf, met inmiddels ruim vijftig medewerkers, uit tot een belangrijke speler in de markt. In 2019 is de holding Tuytel Groep opgericht. Deze bestaat uit:

  • Tuytel Verhuur: verhuur van in totaal 140 machines voor grondverzet, recycling, transport en veeg- en zuigtechniek.
  • Tuytel Handel: verkoop van zwaar bouwmaterieel van de merken Bay-lynx, Komplet, Rabaud, Screenpod en Anderson.
  • Tuytel Weed Control: dealer van machines van BioMant voor onkruidbestrijding met heet water.
  • Bay-Lynx Benelux: distributie voor de Benelux van Bay-Lynx machines: mobiele betoncentrales en stonespreaders.

TEKST | Willem-Jan Schampers | FOTO’S | MooiMerk

 

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven