Ga naar hoofdinhoud

LyondellBasell verwerft opnieuw belang in Nederlandse plasticrecycler

Foto: Shutterstock

Enkele maanden geleden maakte chemiereus LyondellBasell al bekend aandelen te hebben gekocht van de Nederlandse plasticrecycler Stiphout. Nu heeft het bedrijf ook 50 procent van de aandelen gekocht van de in Twente gevestigde Rodepa Vastgoed B.V, de houdermaatschappij van De Paauw Sustainable Recourses (DPSR).

De Paauw is recycler voor plastic afval en verwerkt dit vooral tot gerecyclede polypropyleen (PP) en low-density polyethyleen (LDPE) materialen. Dit maken ze van post-consumer en post-industrieel plastic verpakkingsafval. DPSR heeft hiervoor twee productiefaciliteiten. Deze staan in Hengelo en Enschede. Die twee faciliteiten samen hebben een jaarlijkse verwerkingscapaciteit die gelijk is aan de hoeveelheid plastic verpakkingsafval die jaarlijks door ruim 1,7 miljoen Nederlanders wordt gegenereerd. De Paauw werd opgericht in 1956, maar hield zich toen vooral bezig met oud papier en textiel. In de jaren ’80 richtte het bedrijf zich ook op kunststoffen. Inmiddels heeft het bedrijf zich daar volledig op toegelegd.

“Met een geweldig team van gedreven medewerkers hebben we ons bedrijf door de jaren heen gestaag opgebouwd door op verantwoorde en zorgvuldige wijze nieuwe toepassingen voor gebruikte kunststoffen te vinden”, zegt Roy de Paauw, CEO van DPSR. “Ik ben er trots op dat LyondellBasell participeert in ons bedrijf en dat we nu onze krachten bundelen om nog meer plastic afval te recyclen tot hoogwaardige grondstof.”

Groeiende vraag naar circulaire plastics

Investeren in DPSR sluit voor LyondellBasell aan bij hun strategie om de toegang tot grondstoffen voor plastic afval te vergroten. Yvonne van der Laan, executive vice president Circulaire en koolstofarme oplossingen bij LyondellBasell: ‘De vraag naar gerecyclede kunststoffen blijft groeien omdat consumenten en merkeigenaren vragen om duurzame materialen. Door deze samenwerking kunnen we ons CirculenRecover-portfolio van mechanisch gerecyclede polymeren verder uitbreiden, waardoor oplossingen voor onze klanten ontstaan.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.