Ga naar hoofdinhoud

Coolrec Waalwijk gaat nog hoogwaardiger kunststoffen scheiden

Coolrec Waalwijk

De vestiging van recycler Coolrec in Waalwijk gaat nog meer plastics scheiden met dank aan een nieuwe elektrostatische scheider. Deze investering deed het dochterbedrijf van Renewi twee jaar na het plaatsen van hun eerste multi-elektrostatische scheider.

De nieuwe scheider haalt met een macro-onzuiverheidsscheider gemengde afvalstromen, zoals papier, houtvezels of stukjes rubber uit de op te schonen kunststofstromen. De kunststoffen worden vervolgens op basis van elektromagnetische lading per type gesorteerd. Dit proces maakt het mogelijk om nog meer plastics (PS en ABS) op een hoog kwaliteitsniveau te scheiden en daarmee om nog meer soorten hoogwaardige secundaire grondstoffen te produceren die door klanten van Coolrec in nieuwe producten kunnen worden verwerkt. De machine werd gemaakt in samenwerking met wereldproducent Hamos.

Grondstoffen van nog beter kwaliteit

Ramon Bongers, manager plastics bij Coolrec: “Deze nieuwe lijn voldoet volledig aan de behoeften van onze klanten. Door deze uitbreiding kan Coolrec een zeer hoogwaardig maalgoed produceren en daardoor gaan we in de volgende fase ook een nog beter en stabieler PS- en ABS-regranulaat maken. Klaar voor hoogwaardige toepassingen in bijvoorbeeld elektronica, automotive, speelgoed of de bouw”. Bas van Ginkel, managing director bij Coolrec vult aan: “De Europese markt voor hoogwaardige secundaire plastics vraagt om in extra capaciteit te blijven investeren. Coolrec blijft zich richten op steeds hogere kwaliteit en eist zo haar plek op in de high-end markt voor kunststoffen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.