In de schijnwerper

‘Circulariteit, van droom naar realiteit’. Dit is de titel van het achtste BRBS-symposium, dat op woensdag 20 november plaatsvindt, voorafgaand aan de vakbeurs Recycling in Evenementenhal Gorinchem.

Het Recyclingsymposium heeft inmiddels een vaste plaats in de agenda verworven. Recycling is een belangrijke schakel in de circulaire economie en de recyclingsector investeert veel om de ambities vorm te geven. Dit symposium laat zien dat nog veel meer moet worden gedaan om de circulaire economie te realiseren, ook op andere onderdelen dan recycling. In de toekomst is circulair ondernemen onderdeel van ieder bedrijf en ieder product.

De dagvoorzitter is Jan Paul van Soest en hij verbindt de hoogstaande sprekers over onderwerpen als Europese stimulansen, realiteitszin in de circulaire- en energietransitie en IKEA wordt circulair. Naast Ton van der Giessen (voorzitter BRBS Recycling), komen onder meer Chiel Berends (Directorate-General for Environment in Brussel), Jacqueline Cramer (voorzitter Betonakkoord en lid van de Amsterdam Economic Board), Taco van Hoek (Economisch Instituut voor de Bouw) en Alberic Pater (IKEA) aan het woord.

Het Recyclingsymposium wordt gehouden op 20 november van 09.30 tot 14.00 uur en de organisatie is in handen van BRBS Recycling, Federatie Herwinning Grondstoffen en ENVAQUA. Leden van de meeste afvalverenigingen bezoeken gratis het symposium na voorregistratie. Voor niet-leden zijn de kosten honderd euro, excl. Btw. Registreren en meer informatie over de sprekers is te vinden op www.recyclingsymposium.nl.

Slopen

Op deze tweede beursdag vindt ook het VERAS Symposium plaats met als thema ‘Zonder circulair slopen geen duurzaam beton!’. Dit symposium ligt in het verlengde van het Recyclingsymposium en illustreert de circulaire ambities van de sector en belangrijke brancheverenigingen. De sloopbranche en de betonindustrie gaan aan de hand van korte pitches en stellingen met elkaar in gesprek over de materiaalstroom beton in de circulaire economie.

Waar vinden de sloopbranche en de betonindustrie elkaar? Wat hebben zij van elkaar nodig? Waar liggen de kansen en mogelijkheden? Welke mooie circulaire initiatieven zijn er? Jacqueline Cramer, hoogleraar duurzaam innoveren en onafhankelijk voorzitter Stuurgroep uitvoering Betonakkoord, is moderater op het symposium. Het VERAS Symposium wordt gehouden op vakbeurs Recycling, op woensdag 20 november. Van 15.30 tot 16.30 uur. Bezoek aan het VERAS Symposium is gratis, na voorinschrijving.

Veiligheid

Een belangrijk thema dat tijdens vakbeurs Recycling aan bod komt, is veiligheid. Er worden nieuwe inzichten en oplossingen in branddetectie met het publiek gedeeld en er worden nieuwe technieken voor duurzame inzetbaarheid en een veilige omgeving in de afvalsector behandeld in het kennisprogramma. Zo geeft Stichting Arbocatalogus Afvalbranche praktijkgerichte tips voor een veilige en gezonde werkomgeving en Van Iersel en Luchtman advocaten geeft inzicht in de wet en regelgeving inzake (brand)veilig afval verwerken. Vision Partners en Saval B.V. gaan in op vragen rondom brandveiligheid en broeidetectie.

Demoplein

In navolging op de succesvolle eerste editie, zijn dit jaar wederom twee keer per dag demonstraties met werkende machines bij te wonen op het Demoplein. Samen met G.M. Damsteegt B.V., McCloskey, Stoevelaar Recycling B.V., Van Bemmel Recycling, Herwijnen Machinery B.V., MB Dustcontrol B.V. en Pon-Cat maakt de bezoeker kennis met de werking van machines voor onder meer breken, zeven en sorteren. De demonstraties zijn dagelijks om 14.30 uur en 19.00 uur en gratis te bezoeken na aanmelding op stand L135.

Een uitdaging voor het voeren van effectief afvalmanagement is om de juiste partijen samen te brengen. Afvalgids.nl draagt tijdens vakbeurs Recycling zorg voor een uitgebreide match & meet tool. Zo worden afvalontdoeners en afvalverwerkers op een actieve manier met elkaar in contact gebracht. Ook is er deze editie aandacht voor duurzame innovaties op de beursvloer. Direct na binnenkomst presenteren diverse exposanten de laatste duurzame ontwikkelingen.

Over vakbeurs Recycling 2019

Vakbeurs Recycling is de nationale vakbeurs voor recyclingtechniek en afvalmanagement. Het jaarlijkse vakevenement combineert de marktplaats voor de afvalketen met laagdrempelig netwerken en gratis catering. De vakbeurs groeit dit jaar naar 150 exposanten. Dagelijks kunnen bezoekers bij de exposanten terecht voor concrete oplossingen, advies en tips op het gebied van afvalmanagement, inzameling & transport en sorteren & verwerken of de afvalstromen sloop & recycling en schroot & autodemontage.
Vakbeurs Recycling trekt jaarlijks ruim vijfduizend professionals binnen de afvalbranche en de verantwoordelijke(n) voor het afvalbeheer van bedrijven met grote afvalstromen. In 2019 viert Vakbeurs Recycling op 19, 20 en 21 november alweer de tiende editie in Evenementenhal Gorinchem, direct aan de A15.

Bezoek aan de vakbeurs is gratis na voorregistratie op www.vakbeursrecycling.nl.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven