In de schijnwerper

Een voorspoedig en vooral gezond 2022!

Dit is mijn laatste bijdrage als redactioneel eindverantwoordelijke voor Recycling Magazine Benelux. Ik doe een stapje terug, maar ben niet weg. Ik blijf voor RMB verhalen maken over recycling en recyclers. De afgelopen drieënhalf jaar heb ik me ondergedompeld in een fantastische sector. Een sector waar ik een beetje van ben gaan houden. Tijdens de vakbeurs in Gorinchem werd me dat opnieuw duidelijk; het waren weer leuke en inspirerende ontmoetingen met ondernemers en leveranciers.

Mijn freelance klussen voor RMB combineer ik straks met een nieuwe uitdaging als freelance hoofdredacteur van ‘Toeractief’ (hét wandel- en fietsmagazine van Nederland). Inderdaad, iets héél anders dan recycling, maar ook héél erg leuk. Het wordt natuurlijk best even schakelen. Ik bedoel, fietsroutes op Texel, wandelen in Nationaal Park Zuid-Kennemerland of een bezoekje aan Kasteel Doorwerth, dat is ver verwijderd van de wereld van shredders, zeefmachines, stofbestrijding, uitrustingsstukken, sorteermachines, persen, thermische camera’s en ferro- en non-ferro metalen.

Tot slot wens ik u, ook namens mijn collega Fred Balduk en alle medewerkers van dit prachtige blad, hele fijne feestdagen en een voorspoedig en gezond 2022! We komen elkaar zeker weer ergens tegen…

Willem-Jan Schampers, hoofdredacteur Recycling Magazine Benelux