Ga naar hoofdinhoud

Autorecycling industrie telt af naar IARC 2021 in Genève

Jean-Phillipe Hermine, vice-president milieustrategie van de Franse autofabrikant Renault, is een van de keynote sprekers tijdens het International Automobile Recycling Congress (IARC). Dit evenement vindt plaats van 23 tot en met 25 juni 2021 in Genève (Zwitserland).

Volgens Renault vervult het bedrijf een voortrekkersrol op het gebied van de recycling van afgedankte auto’s en batterijen in elektrische auto’s. In zijn openingsspeech gaat Hermine hier dieper op in. Tijdens IARC 2021 stellen recyclers en aanbieders van machines en technologie hun oplossingen en innovaties tentoon, die kunnen helpen te voldoen aan de milieudoelstellingen en aan de eisen die de markt stelt.

Het jaar 2021 is cruciaal voor de wereldwijde autorecycling-industrie, omdat er nieuwe wetgeving geïmplementeerd gaat worden, die verregaande gevolgen heeft voor de hele keten van de branche. De congressisten debatteren met leden van de Europese Commissie over de impact van de revisie van de ELV Richtlijn op de mobiliteitssector, de autorecycling-industrie en de organisaties voor producentenverantwoordelijkheid.

De twintigste editie van het IARC, dat jaarlijks plaatsvindt, is zowel persoonlijk als ook online te volgen. Het congres heeft bovendien twee aanvullende virtuele kanalen met live streams die ook na het congres zijn te bekijken. Er hebben zich inmiddels al meer dan 150 deelnemers voor IARC 2021 aangemeld. Congresorganisator ICM meldt dat er nog steeds mogelijkheden zijn voor bedrijven die een virtuele presentatie willen insturen.

Voor meer informatie over het congresprogramma en registratie: www.icm.ch/en/iarc-2021