In de schijnwerper

Afvalverwerker Albert T. uit Staphorst is dinsdag door de politie aangehouden voor poging tot doodslag en zware mishandeling. Hij heeft een medewerker op het terrein van de Milieustraat aan de Hesselterlandweg, waar T. eerder zijn bedrijf had, met een hard voorwerp geslagen.

De medewerker raakte hierbij gewond en is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Over de ernst van de verwondingen is niets bekend. Volgens de politie probeerde T. zich toegang te verschaffen tot de locatie. Hij probeerde met een hard voorwerp het toegangshek te openen, waarop hij werd aangesproken door iemand op het terrein. Hierna sloeg T. met datzelfde voorwerp de medewerker.

Niet veel later zorgde T. volgens de politie ook nog voor een aanrijding met zijn vrachtwagen. De politie heeft een onderzoek ingesteld. “Dit soort praktijken tolereren we niet in Meppel”, reageerde burgemeester Richard Korteland op de gebeurtenissen. Opvallend is dat T. maandagmiddag ook al is aangehouden. Toen voor lokaalvredebreuk, omdat hij zich onbevoegd op een bedrijfsterrein had opgehouden. Daarop is hij snel weer vrijgelaten.

In de nacht van 31 oktober op 1 november 2018 woedde er een grote brand op het terrein aan de Hesselterlandweg. Een paar uur eerder werd het huurcontract van T. opgezegd en plaatste de eigenaar en verhuurder van het bedrijventerrein zeecontainers bij de ingang van het terrein, om te voorkomen dat de afvalverwerker het terrein op kon. Maar dit bemoeilijkte ook de brandweer bij het blussen.

T. werd eerder dit jaar persoonlijk failliet verklaard. Hij had op dat moment nog vestigingen in Staphorst en Stadskanaal. Ook bij die vestigingen kwam hij geregeld in opspraak. Al jaren heeft hij een conflict met de gemeente Staphorst over een grondruil. Op het terrein in Stadskanaal woedde in 2017 al een grote brand. Sindsdien ligt de provincie in de clinch met de afvalverwerker.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven