Artikel

Steinert

RMB1301_scheiden, yellowsort steinert-Steinert is bepaald geen onbekende producent van scheidingsapparatuur. Al meer dan 100 jaar is men in deze tak actief met magneten om ijzer uit schroot en staalslakken te halen. Volgens Steinert worden – na de traditionele scheidingstechnieken op basis van magneetkracht – de daaropvolgende scheidingsstappen steeds belangrijker. Dat heeft geresulteerd meerdere sorteersystemen op basis van verschillende sensoren.

De ISS (Inductief Sorteer Systeem) werkt met een sensorbalk die verschillende metaalsoorten kan herkennen die niet met de EC scheider zijn te sorteren, zoals rvs en zwakkere legeringen. Met de nieuwere modellen zijn nog kleinere deeltjes met de ventiellijst weg te schieten. De FSS (Farb of Kleur Sorteer Systeem) werkt met een zeer gevoelige kleurencamera die boven de band is geplaatst. Deze kan verschillende kleuren herkennen en op basis daarvan sorteren. De sensor van de XSS (X-ray of Röntgen Sorteer Systeem) kijkt naar de samenstelling van legeringen en kan op basis daarvan sorteren. De Unisort werd ontwikkeld door RTT Systeemtechniek en is bij Steinert verder ontwikkeld om met NIR, maar ook op kleur te kunnen sorteren. Met de Hyper Spectrall Imaging technologie zijn producten zeer nauwkeurig te scheiden. De zeer gevoelige camera heeft geen grote lichtbron nodig, waardoor het energieverbruik drastisch is verlaagd.

De nieuwste ontwikkeling is de Yellowsort 3D is een machine die zowel op een inductiesignaal als op vorm (3D) herkent. De machine is ook met een extra kleurencamera uit te breiden, zodat ook hierop kan worden gesorteerd.

In 2011 is een nieuw testcentrum geopend , dat klanten kan helpen de juiste machine te kiezen.

www.steinert.de

www.vanderspek.nl

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven