Artikel

Metso – Lindemann schrootscharen

Metso EtaCut II

Nieuw in het programma van Metso is de Lindemann EtaCut II, de opvolger van de eerste versie, waarvan het ontwerp volledig op de kop is gezet. De schaarkop is met behulp van FEM (eindige elementen methode) doorgerekend en aangepast zodat er minder spanningen optreden tijdens bedrijf. In plaats van één geheel is het portaal opgebouwd uit platen met versterkingen die onder een hoek zijn geplaatst om de constructie stijver te maken. De hydraulische cilinders voor knippen een aandrukken worden nu van bovenaf gemonteerd wat eenvoudiger is bij vervanging. Een nieuw platform voor het vervangen van de messen werkt eenvoudiger voor de monteurs. Ook de constructie van de persbak is verstevigd met gebogen versterkingsplaten voor een hogere stijfheid. De zijpers en het deksel zijn eveneens geoptimaliseerd om de spanningen beter te verdelen.

De hydrauliek is aangepakt en gebruikt nu 110 kW motoren en in olie gedompelde pompen om het geluid te reduceren. En er wordt gebruik gemaakt van een hoge druk van 400 bar. De hogedrukpompen zijn traploos verstelbaar tussen een opbrengst van nul en maximaal. In plaats van meerdere stuurblokken is men overgegaan op één enkel stuurblok voor de hele machine, waardoor minder leidingwerk nodig is. Recht leidingwerk zorgt voor een eenvoudiger installatie en onderhoud en een vloeiender stroming van de vloeistof. Het geheel heeft geleid tot een 15% lager energieverbruik.

Een ergonomische cabine voor de bedieningsman met vrij uitzicht op het hele laad- en persproces, inclusief een ergonomische, instelbare stoel met bedieningshendels als in graafmachines zorgt voor een prettige werkplek. Het bedieningspaneel (de HMI) is voorzien van een computergebaseerde visualisering waarmee de machine optimaal kan worden gevolgd en ingesteld. Voor de onderhoudsmonteur zijn alle bedrijfsgegevens van de machine zichtbaar voor storing zoeken en service.

www.metso.com

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven