Artikel

Imro Maschinenbau

OLYMPUS DIGITAL CAMERAImro Maschinenbau, in Nederland vertegenwoordigd door Jansen-Ophof BV, produceert bovenband-, koprol-, trommel- en blokmagneten, EC scheiders en scheiders op basis van NIR (near infra red) sensoren en röntgentechnologie. Daarnaast levert het bedrijf complete recyclinginstallaties voor allerlei afvalstromen.

De scheiders worden onder andere toegepast voor het opwerken van bodemas, kunststoffen, elektronisch schroot, hout, BSA, glas en koelapparaten.

Een speciale machine is de EC scheider voor slak-, schroot- en aluminium scheiding. De magneetrol en de scheidingsschuif zijn door middel van een traploze instelling zeer fijn in te stellen voor een zo nauwkeurig mogelijk resultaat.

De Discovery Line DSS is een systeem dat met behulp van meerdere technieken meerdere materiaalstromen kan scheiden. De machine beschikt over een metaalsensor voor scheiding door inductie, vooral van belang voor het sorteren van rvs. Vervolgens wordt met een NIR-sensor gekeken naar materialen als kunststoffen, hout en papier. Met x-ray kunnen eventueel aluminiumlegeringen, composieten, glas, stenen en andere materialen worden afgescheiden met een luchtpuls.

Bij Imro is een testopstelling gemaakt om klantspecifieke stromen te testen. Deze testopstelling bestaat uit verschillende magneetsystemen, twee EC scheiders voor non-ferro, en een DSS voor het detecteren van overgebleven metalen (hoofdzakelijk rvs) en kunststoffen (met behulp van camera’s).

www.imro-maschinenbau.de

www.jager-ophof.nl

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven