Artikel

Goudsmit Magnetic Systems

RMB1301_scheiden, goudsmit Neoflux bovenbandmagneet-Goudsmit Magnetic Systems is eveneens bekend vanwege scheiding op basis van magneettechnologie. Men levert veelal een deeloplossing voor een scheidingssysteem met behulp van bovenbandmagneten voorzien van permanent magneten (PM) of elektromagneten, blokmagneten (PM en elektro), trommel- en koprolmagneten, alsmede EC scheiders en I-Sens sensor-lucht scheiders.

Een nieuwe ontwikkeling betreft heavy duty trommelmagneten in PM en elektromagnetische constructie. Afmetingen van 1500 x 2000 mm diameter en 15 kW motoren zijn hierbij geen probleem. Ze kunnen direct na schroot- en autoshredders worden geplaatst voor de eerste stap in de ontijzering.

De laatste ontwikkelingen van Goudsmit op het gebied van EC scheiders is een nieuwe generatie met een zeer hoge Gausswaarde. De scheider heeft een 36HI polige magneetrotor met 36 poolparen en High Intensity versterking van het magneetveld. Daarmee zijn uiterst fijne deeltjes van 0,5 mm uit de fractie te scheiden.

De I-Sens is verder ontwikkeld om metaaldelen die met conventionele magneten en EC systemen niet kunnen worden herkend toch af te scheiden. Met behulp van een sensorplaat onder de transportband wordt een metaaldeel gedetecteerd, alsmede de lijn waarin deze wordt voortbewogen. Met behulp van een luchtpuls wordt het deel vervolgens uit de stroom geschoten en op de gewenste plaats achter een scheidingsschot de worpen. RVS, lood en koperdraad zijn op deze manier te scheiden.

www.goudsmit-magnetics.nl

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven