Artikel

Bakker Magnetics

RMB1301_scheiden, bakkerIn de ruim 40 jaar dat Bakker Magnetics bestaat, heeft men drie productgroepen ontwikkeld, waarvan Industriële Separatiesystemen producten levert voor het scheiden van ferro en non-ferro uit diverse soorten productstromen met behulp van permanente magneten. Het standaard programma bestaat uit de bekende magneetsystemen: bovenband-, koprol-, trommel- en blokmagneten, alsmede de EC non-ferroscheiders. Een belangrijk gegeven is bovendien dat men ook een eigen magneetproductie heeft in China.

In de EC scheiders is ook veel magneetkennis verwerkt, wat heeft geleid tot de huidige generatie, die standaard 2 mm deeltjes uit een afvalstroom kunnen halen. Bakker levert complete systemen, inclusief trilgoot en magneettrommel, met eigen ontwikkelde besturing. Inmiddels gaat men standaard tot een breedte van 2 meter. De rotoren zijn uitgevoerd met 12 of 18 polen van Neodymiun BM35 of het nog sterkere BM50.

De bovenbandmagneten zijn zowel leverbaar in dwars- en  langsuitvoering. Deze laatste heeft als voordeel dat de afstand tussen productstroom en magneetafscheider relatief klein is en een diep vangveld wordt verkregen, wat zorgt voor een uitstekende afscheiding van ijzerdelen. Door toepassing van permanent magneten is een dure elektromagneet niet nodig. De trommelmagneet is ook leverbaar als hoog intensiteit systeem met BM50 magneten, waarmee in speciale gevallen zelfs rvs304 is te scheiden.

www.bakkermagnetics.com

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven