Ga naar hoofdinhoud

Zo kun jij als bedrijf werken aan een groenere wereld: vier tips!

In het dagelijks leven zijn we druk bezig met een meer milieuvriendelijke levensstijl. We staan wat minder lang onder de douche en zetten de verwarming alleen aan wanneer dat nodig is. Ook als eigenaar van je eigen bedrijf kan je hier flink wat voor betekenen. Het draait vooral om het aanmoedigen van je werknemers. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder! 

Energie-efficiëntie

Ten eerste ga je als organisatie efficiënt om met de energie die je verbruikt. Denk aan het gebruik van spaarlampen. Ook vervang je oude apparaten door een zuiniger model met een groen A-label. Denk daarnaast aan slimme energiesystemen, zoals lampen of een thermostaat die vanzelf uitgaan. Overweeg ook het installeren van een zonne-energiesysteem. Ga goed na welke geschikt zijn voor het gebouw. Schaf een zonnepanelen montagesysteem voor een schuin dak aan en laat ze installeren!

Een recycleprogramma 

Ten tweede werk je aan een recycleprogramma op kantoor. Hier draait het allemaal om het scheiden van afval, zoals papier, plastic, glas, en blik. Zet aparte bakken neer binnen het handbereik van je medewerkers. Zo worden ze aangemoedigd om hun eigen afval weg te gooien (en dat in de juiste afvalbak). Dit helpt bij het verminderen van belastend afval en zorgt ervoor dat materialen sneller worden hergebruikt.

Remote werken

Wijs ze daarnaast op de mogelijkheid van het remote/thuiswerken. Dit helpt bij het verminderen van de CO2-uitstoot die vrijkomt bij woon-werkverkeer. Dit geeft ze ook wat flexibiliteit. Natuurlijk is het fijn om je werknemers op kantoor te hebben; het kan soms natuurlijk niet anders. Moedig ze dan aan om met het openbaar vervoer en de fiets te komen of vraag ze te carpoolen! 

Bewustwording

Tot slot draait het allemaal om bewustwording. Stel je werknemers op de hoogte van de impact die onze acties hebben op het milieu. Met meer bewustzijn zijn mensen meer bereid hun steentje bij te dragen. Zo zullen ze op kantoor sneller meewerken aan het recycleprogramma, maar hier ook in hun persoonlijke leven meer op letten. 

Zoals je ziet, kun je als bedrijf gemakkelijk werken aan een groenere wereld. Werk zo energie-efficiënt mogelijk met behulp van een zonnepanelen montagesysteem en zuinige apparaten. Start daarnaast een recycleprogramma en moedig je werknemers aan om hieraan mee te werken. Ook draagt één of twee dagen thuiswerken al flink bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot. Tot slot is bewustwording een belangrijk punt. Het begint met kleine stapjes, maar zorgt voor een groot resultaat. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.