Algemeen

Duurzaamheid is een thema dat zich in alle geledingen van de samenleving heeft gevestigd. Op allerlei gebieden zijn er maatregelen te nemen om een bijdrage te leveren aan een groene toekomst. Dat geldt ook bedrijven die de mogelijkheid hebben om duurzame verbeteringen door te voeren op kantoor. Voor startende ondernemers geldt uiteraard dat duurzaamheid het uitgangspunt kan zijn bij de kantoorinrichting. Ontdek hier hoe met een aantal eenvoudige maatregelen de ecologische voetafdruk als bedrijf zijnde is te verkleinen.

Verminder plastic afval

Een van de simpele manieren om je kantoorinrichting duurzaam te maken, is door plastic afval te verminderen. Denk daarbij aan het vervangen van wegwerp bekers door een eigen mok voor medewerkers. Vervang plastic waterflesjes door een duurzaam alternatief. Een watercooler kopen met flessen die biologisch afbreekbaar zijn biedt daarvoor uitkomst. Bij het blijven gebruiken van plastic is het aan te raden om een aparte prullenbak daarvoor aan te schaffen. Op deze manier is plastic te scheiden van andere soorten afval. Overigens is het ook meteen mogelijk om al het afval te scheiden, zoals karton, plastic en restafval. Bij het gebruik van inktcartridges en toners geldt dat je deze niet weg hoeft te gooien. Deze zijn namelijk te verzamelen en te doneren aan een goed doel.

Duurzame meubels, vloer en verf

Bij de inrichting van een kantoor is er de gelegenheid om voor een duurzame oplossing te kiezen als het om meubels gaat. Er zijn namelijk circulaire meubels verkrijgbaar die van afval zijn gemaakt. Ook voor de verf op de muren zijn er duurzame oplossingen beschikbaar, zoals door duurzame verf te gebruiken. Zelfs de vloer kan een milieuvriendelijk karakter krijgen door een vloer te kiezen van gerecycled materiaal. Het is overigens ook mogelijk om een professioneel bedrijf in te schakelen dat de werkomgeving op een duurzame manier kan inrichten. Dan weet je meteen dat je goed bezig bent de ecologische voetafdruk te verkleinen.

Duurzame kantoorartikelen

Op elk kantoor zijn er kantoorartikelen die dagelijkse gebruiksvoorwerpen vormen. In het kader van de duurzaamheid is het aan te raden om duurzame kantoorartikelen te gebruiken. Er zijn bijvoorbeeld notitieboekjes die niet van bomen afkomstig zijn, maar gemaakt zijn van steengruisafval of van koffiedik. Zo zijn er meerdere kantoorartikelen verkrijgbaar, waarbij de productie ervan het milieu niet in de weg heeft gestaan. Bijvoorbeeld in de vorm van perforators, gemaakt van gerecycled plastic. Of ordners en ringbanden die op een milieuvriendelijke wijze zijn geproduceerd.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven