Ga naar hoofdinhoud

Zicht bij donker en mist

Onlangs installeerde GrootJebbink een PathFindIR thermische camera op een CAT 950H wiellader bij de Orgaworld composteringsinstallatie te Drachten. Met deze camera kan goed door de mistige omstandigheden in de composteringshal worden gekeken, waardoor onveilige situaties tot het verleden behoren.

De thermische camera bevat extreem gevoelige detectoren, die temperatuurverschillen tussen mens, dier, auto, etc en omgeving zichtbaar maakt op een monitor. In het geval van Orgaworld in Drachten op een Brigade® BackEye 7” TFT monitor die aan de A-stijl in de cabine is geplaatst.

Uniek zicht en kwaliteit
De PathFindIR thermische camera helpt bij het detecteren en herkennen van gevaren of gevaarlijke situaties in donkere of zeer mistige omstandigheden. Van deze mistige omstandigheden heeft Orgaworld op de locatie in Drachten veel last. De hal is volledig gesloten waardoor de dampen van de compostering blijven hangen. Het “normale” zicht is vooral bij donkere omstandigheden zeer beperkt. Met de geïnstalleerde thermische camera kan er nu ook in deze lastige omstandigheden veilig gewerkt worden, want de PathFindIR `kijkt` met gemak door de mist.