Algemeen

Bij Peute Papierrecycling aan de Veerplaat in Dordrecht is maandagavond een zeer grote brand uitgebroken. Overal in de regio zijn roetdeeltjes gevonden. “Raak deze deeltjes niet met blote handen aan”, waarschuwt de brandweer. Inmiddels is de brand meester en wordt er nageblust.

De brand brak rond 19.45 uur buiten de loods uit en is daarna overgeslagen naar binnen. Het personeel van Peute is zelf begonnen met blussen. “Enkele duizenden tonnen aan samengeperste papierbulken zijn verbrand”, weet een woordvoerder van de Veiligheidsregio te vertellen. Er was sprake van veel rookontwikkeling.

De brandweer heeft opgeschaald naar grip 2 om de effecten van de rookverspreiding en de vallende roetdeeltjes goed te bestrijden. Voor zover bekend zijn er geen gewonden gevallen. Een personeelslid is nagekeken door de ambulance in verband met het inhaleren van rook.

De brandweer was met veel materiaal aanwezig. In totaal zijn er twaalf tankautospuiten ingezet, staan er twee hoogwerkers opgesteld, de blusboot is aanwezig, evenals twee schuimbusvoertuigen en twee grote pompen. Het riool is ter plaatse afgesloten. Het bluswater wordt opgevangen. Van de rook werden doorlopend metingen verricht. Drie meetploegen meten onder meer bij de gevangenis die in de rook ligt. Daar is de ventilatie uitgezet.

De gevangenisdirectie staat in nauw contact met de hulpdiensten, laat een woordvoerder van de Dienst Justitiële Inrichtingen weten. “Vooralsnog zijn er geen verdere maatregelen nodig.” De loods die in brand stond, is zo groot als een half voetbalveld. De brandweerlieden concentreerden zich later vooral op het veilig houden van loods 2 en 3 en het kantoor, gebouwen die nog niet in brand stonden.

Foto: Dagblad De Stem/Fotopersburo Busink

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven