Ga naar hoofdinhoud

Wieringa Bedum schaft CAT M313D aan

Wieringa te Bedum heeft haar machinepark onlangs uitgebreid met twee mobiele graafmachines. Het betreft de eerste Caterpillars die Wieringa heeft aangeschaft. De beide CAT’s M313D zijn op wens van Wieringa zodanig uitgerust, zodat ze hun werk optimaal kunnen uitvoeren.

Zo zijn beide machines uitgerust met een variabel verstelbare giek, 71 cm brede trelleborgbanden met spatborden en een Verachtert powertilt. Tel daar o.a. de standaard 2 kisten, een climatronic en een regelbare proportionele bediening bij op en je krijgt twee fantastische machines die geen klus uit de weg gaan. Geholpen door de ingebouwde boordcomputer kan de machist de hydraulische eigenschappen verstellen van o.a. remmen, het optrekken in voor- en achteruit, de proportionele snelheid van de extra functies. Daarnaast kan hij de snelheid van het totale hydraulische systeem aangepassen aan het werk dat de machine moet uitvoeren.

Loon- en grondverzetbedrijf Wieringa telt 35 medewerkers en verricht al meer dan 30 jaar werkzaamheden op het gebied van agrarisch loonwerk en grondverzet, waarbij een modern machinepark uiterst van pas komt.
Het werkgebied van Wieringa beslaat heel Noord Groningen en de klanten in deze regio zijn vanuit Bedum prima te ondersteunen.