Algemeen

Wethouder Floor Gordon (Afvalbeleid) verwacht de eerste jaren geen nadelige gevolgen voor Amstelveen van de problemen bij het Afval Energie Bedrijf Amsterdam (AEB). De Amsterdamse afvalverwerker verwerkt het huishoudelijk restafval dat de gemeente in Amstelveen ophaalt, alsmede het bedrijfsafval van commerciële inzamelaars.

“Wij zijn op dit moment alleen klant bij het AEB, er is voor ons geen sprake van achtergestelde leningen”, aldus Gordon. “Ons contract loopt nog tot 1 januari 2023. Tot die tijd gelden de huidige voorwaarden en wij houden het AEB aan hun verplichtingen. Maar we houden er ernstig rekening mee dat daarna wel een verandering kan optreden. Dit heeft te maken met hoe die markt zich ontwikkelt en van de toekomst van AEB.”

Het AEB verwerkt momenteel in twee resterende verbrandingsovens het Amstelveense huishoudelijke afval. In een brief aan de raad heeft het college overigens wel laten weten dat er samen met Amsterdam en andere AEB-klanten in de regio gewerkt wordt aan een noodplan voor het geval het AEB alsnog niet aan de verplichtingen kan voldoen.

De situatie heeft in ieder geval geen gevolgen voor de inzameling van glas, papier/karton, PMD (plastic, metaal en drinkpakken, gft, textiel, grof afval en afval dat inwoners naar het gemeentelijke afvalbrengstation inleveren.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven