Algemeen
Sjoerd Marten Vrieswijk, Avine Fokkens en Stientje van Veldhoven op de brug. Foto: Gerrit de Boer

Minister Stientje van Veldhoven van Milieu en Wonen heeft begin deze week, samen met gedeputeerde Avine Fokkens van de provincie Friesland, de fietsbrug in Ritsumazijl geopend. Het is de eerste brug in het openbare wegennet die gemaakt is van een biocomposiet, bestaande uit vlas en hars. Een wereldprimeur

De brug past in het beleid van de provincie om meer in te zetten op een circulaire economie. Dit betekent het steeds opnieuw gebruiken van afvalmaterialen in de economische productie. Aan het ontwerp en de productie van de burg heeft een groot tal instanties meegewerkt. Vanwege het vernieuwende karakter vraagt dit wel om de nodige investeringen, zegt Sjoerd Marten Vrieswijk, hoofd van Provinciale Waterstaat.

Vrieswijk en gedeputeerde Fokkens zijn er erg blij mee dat de eerste brug die op die manier tot stand kwam, in Friesland staat. Vrieswijk hoopt dat er nog verschillende projecten zullen volgen. Minister van Veldhoven noemt de overgang naar een circulaire economie erg belangrijk voor het milieu, net als voor het terugdringen van de CO2-uitstoot en de overstap naar andere vormen van energie, zoals zonne- en windenergie. Ze prijst Friesland vanwege de leidende rol die onze provincie op dit gebied speelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven