Algemeen
Foto: Shutterstock

Tegenwoordig is er op bijna elk gebied van het dagelijks leven een waarneembare inspanning van ons om duurzamer en milieuvriendelijker te worden. Of het nu gaat om thuis recyclen, veranderingen in het voedingspatroon of achter het stuur van een elektrische auto kruipen, steeds meer mensen zijn zich bewust van hun impact op de planeet. Met dit in gedachten is het belangrijk om te weten hoe onze voertuigen op een duurzamere manier kunnen worden verwijderd wanneer ze aan het einde van hun levensduur komen. De startmotor RIDEX REMAN nodig om de motor te starten kan bijvoorbeeld gerecycled worden, net als de volgende onderdelen van je auto. 

Batterijen

De batterij van je auto is een van de belangrijkste, gemakkelijk te recyclen componenten en is vaak in goede staat om opnieuw te worden gebruikt, zelfs als je auto dat niet is. Zelfs als de batterij kapot is, bevat deze nog steeds tal van recyclebare materialen, zoals plastic, die eruit kunnen worden gehaald. Het is eigenlijk strafbaar om een ​​auto-accu bij het huisvuil te gooien. Dit komt omdat het bevatleiding, die giftig en schadelijk is voor het milieu. 

Ramen

Ramen en voorruiten zijn niet de gemakkelijkste auto-onderdelen om te recyclen door de kunststof lagen die op het glas zijn bevestigd. Door technologische vooruitgang is het echter gemakkelijker geworden om het glas te verwijderen. Gespecialiseerde recyclingcentra zullen voorruiten innemen die kunnen worden gebruikt om vloertegels, sieraden, aanrechtbladen en meer te maken.      

Plastic

Het is geen geheim dat onze planeet een probleem heeft met plastic. Elk jaar komt maar liefst acht miljoen ton van het materiaal in de oceanen van de aarde terecht, waardoor schade wordt toegebracht aan een groot aantal zeedieren. Met dit in gedachten is het belangrijk dat de plastic onderdelen van een auto op de juiste manier worden gerecycled. Moderne auto’s bevatten grote hoeveelheden plastic die te vinden zijn op bumpers, handgrepen, hendels en nog veel meer. Elk autorecyclingcentrum kan dit plastic scheiden en ervoor zorgen dat het op de juiste manier wordt gerecycled.  

Banden

Banden zijn een van de meest fundamentele onderdelen van elk voertuig, maar als het tijd is om nieuwe te kopen, moeten ze op de juiste manier worden gerecycled. Sommige dealers of garages kiezen ervoor om banden te verbranden om ze weg te gooien, maar dit vervuilt de lucht met gevaarlijke gifstoffen en deze praktijk moet worden vermeden. In plaats daarvan raden we aan om ze naar een betrouwbaar recyclingcentrum te brengen dat ervoor kan zorgen dat ze op de juiste manier worden gerecycled en omgezet in iets nieuws.  

Olie

De meeste mensen zullen waarschijnlijk verrast zijn te weten dat oude of verlopen auto-olie daadwerkelijk kan worden gerecycled en hergebruikt. In feite wordt olie alleen maar vuil; het gaat eigenlijk nooit ‘slecht’. Het is belangrijk om vuile olie naar een gespecialiseerd centrum te brengen waar het gereinigd en hergebruikt kan worden. Het verkeerd weggooien van olie kan een schadelijk effect hebben op het milieu, dus het is van vitaal belang om dit op de juiste manier te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.