Algemeen

Van 31 mei tot en met 4 juni vindt de Week van de Veiligheid plaats. De week is een initiatief van de Stichting Arbocatalogus Afvalbranche (StAA). Tijdens de week staat veilig en gezond werken in de afvalbranche centraal. Op diverse locaties, verspreid over het land, vragen bedrijven op een of meer dagen, op verschillende manieren extra aandacht voor de afgesproken arboregels. Regels waaraan niet alleen medewerkers zich moeten houden, maar ook leveranciers, inhuurkrachten, bezoekers en klanten. Ook wordt aandacht gegeven aan de consequenties van onveilig werk.

Tijdens de week verzorgt de StAA een webinar over de werking van de Arbocatalogus Afvalbranche. Speciaal bedoeld voor leidinggevenden, OR en KAM-specialisten, maar interessant voor iedereen die werkt met de arbocatalogus. Met het webinar wil de StAA vooral personen bereiken die nog niet zo bekend zijn met de arbocatalogus of die niet (meer) weten hoe je in het online instrument kunt zoeken naar maatregelen om ongevallen te voorkomen of in elk geval te beperken. Het webinar vindt plaats op dinsdag 1 juni om 10.00 uur en duurt ongeveer drie kwartier.

Aanmelden is mogelijk door een mail te sturen naar info@arbocatalogus-afvalbranche.nl, o.v.v. naam, bedrijfsnaam, functie en e-mailadres.