Ga naar hoofdinhoud

Wedermaal Fuchs naar Van Houtum Recycling B.V. in Arnhem.

Van der Spek Vianen heeft begin november aan Van Houtum Reycling B.V. in Arnhem weer een Fuchs mogen afleveren. De Fuchs 335D vervangt een Fuchs 331 uit 2001. Naast de afgeleverde 335D is er bij van Houtum Recyling B.V. ook een Fuchs 320 in gebruik die in 2005 is geleverd.

Van Houtum Recycling is al sinds 1870 actief in de omgeving in Arnhem.
Wat halverwege de negentiende eeuw begon met het inzamelen van hoofdzakelijk lompen als grondstoffen voor de papierfabrieken van de familie van Houtum in de omgeving van Apeldoorn werd er ook al begonnen met het inzamelen van ijzer,papier.
Nu in 2008 staat de 4de generatie aan het roer van Van Houtum Recycling B.V. welke actief is in de recycling van ijzer,non-ferro’’s en papier en het vernietigen van archieven.

De nieuwe Fuchs 335D is met een eigen gewicht van ca. 25 ton ruim 3,5 ton zwaarder dan de ingeruilde 331 van 2001 waardoor de machine stabieler staat. De machine heeft een bereik van ruim 11 meter wat 1,5 meter meer is dan de 331. Hierdoor kan de schrootschaar gemakkelijker gevuld worden. Er is een Fuchs grijper met open schalen van 600 liter gemonteerd.

Voor de aandrijving zorgt een 6 liter Deutz turbodiesel met 114 Kw. welke uiteraard voldoet aan de nieuwste Tier III en Com III emissie-eisen.

Zoals alle Fuchs overslagmachines is de 335D ook voorzien van een hydraulisch verstelbare cabine waardoor er altijd een goed cabinepositie bereikt kan worden voor het beladen van de schaar of vrachtwagens.