Algemeen

Intergamma (GAMMA, KARWEI) heeft dit jaar een Gouden Bakkie Award verdiend voor het succesvol inzamelen van consumentenverlichting. De prijs werd in ontvangst genomen op een bijzondere locatie: GAMMA-vestiging Leeuwenstein in Delft. Hier plaatste Wecycle in 2012 de eerste inzamelstraat. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen.

Op dit moment zamelt Intergamma in de 166 GAMMA- en de 136 KARWEI-bouwmarkten bijna 270.000 kilo e-waste per jaar in, waarvan 60.000 kilo lampen en armaturen. Een hoeveelheid die volgens Eric Jan Schipper, manager Compliance Services en Public Affairs, de komende jaren verder zal stijgen.

“Aanvankelijk hadden we alleen inzamelstraten in de GAMMA. Sinds een jaar of drie hebben we ze stapsgewijs ook bij KARWEI uitgerold. Daardoor hebben nu al onze winkels – klein of groot – een inzamelstraat voor e-waste en verlichting. We weten inmiddels dat het even tijd nodig heeft om ‘in te slijten’ bij de consument. Dus ik denk vooral dat we nu pas echt vol op stoom komen”, aldus Schipper.

Volgens Wecycle-directeur Jan Vlak is het meer dan terecht dat Intergamma dit jaar een Gouden Bakkie Award ontvangt, omdat de bouwmarkt de eerste organisatie was die aanhaakte en als ‘launching customer’ de huidige inzamelstraat zelf heeft medeontwikkeld.

Vlak: “Intergamma speelt al vele jaren mee op het hoogste inzamelniveau en is een voorloper geweest waar tal van andere winkeliers zich aan hebben kunnen spiegelen. Ze hebben hun zaakjes bovendien perfect op orde. Zo staan klanten nooit voor een volle bak, omdat ze meerdere keren per week en soms zelfs dagelijks worden geleegd.”

FOTO: Eric Jan Schipper (Intergamma, tweede van rechts) ontvangt de Wecycle Gouden Bakkie Award uit handen van Gied van Hoorn (LightRec, tweede van links) en Raymond Onink (Wecycle, uiterst links).

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven