Algemeen

Madaster en Modulo Milieustraten verzorgen op donderdag 22 april het interactieve webinar ‘Wat is een circulaire milieustraat?’ Deskundigen vertellen daarin onder meer waarom een circulaire milieustraat belangrijk is en wat hun visie is op circulair bouwen. Verder leggen ze uit hoe de circulariteit van een milieustraat wordt gemeten. Deelname is gratis.

Eerste spreker tijdens het webinar is Sander Beeks, Partnership Manager bij Madaster, het kadaster voor materialen. Hij leg uit hoe de circulariteit van gebouwen wordt gemeten en de circulariteit van milieustraten vastgelegd in het Madaster Materialenpaspoort. In dit digitale platform registreert Modulo de door haar gebouwde circulaire milieustraten, zoals die in Lemmer, Papendrecht en Nieuwkoop. Madaster en Modulo zijn partners en hadden de primeur met de uitreiking van het eerste Materialenpaspoort voor de circulaire milieustraat in Lemmer.

Michiel van Wickeren, adviseur circulaire economie bij Modulo, belicht daarna in zijn presentatie de verschillende fasen om een circulaire milieustraat te bouwen. Hij gaat daarbij onder meer in op circulair ontwerpen en modulair bouwen. Ook legt hij uit waarom en hoe gemeenten rekening kunnen houden met eventuele toekomstige aanpassingen van de milieustraat. Hij bespreekt specifiek hoe ze mede daardoor met een circulaire milieustraat hun circulaire (bouw)doelstellingen kunnen behalen.

Het webinar ‘Wat is een circulaire milieustraat?’ is op donderdag 22 april om 14.00 uur. Het programma is gericht op gemeenten en gemeentelijke afvalinzamelaars, die circulariteit en duurzaamheid belangrijk vinden. Het webinar is interactief. Na afloop is er voldoende tijd voor het stellen van vragen. Meer informatie en het programma is te vinden op deze pagina.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven