Algemeen

Wat kun je doen met lege verfblikken?

Mogelijk ben je echt toe aan een nieuwe kleur op de muren. Om dit te doen kun je Sigma verf bestellen. Hierbij kun je natuurlijk kiezen voor allerlei verschillende tinten. Ook zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor Sigma S2U Nova Satin, wat je kunt gebruiken voor het verven van onder meer de kozijnen en trap. Nadat je de verf in huis hebt en de muren hebt geverfd blijf je natuurlijk zitten met de lege verfblikken. Je kunt ze laten recyclen, maar je kunt er tevens voor kiezen om er zelf iets creatiefs mee te doen. Zo zou je van de oude verfblikken onder meer de onderstaande dingen zelf kunnen maken.

Hangende plantenbakken
Je oude verfblikken die inmiddels leeg zijn, zijn bijvoorbeeld zeer geschikt als je hangende plantenbakken wilt maken. Dat kun je met deze blikken dus zeker doen. De hangende plantenbakken kun je na dit DIY klusje gebruiken als je bijvoorbeeld je bloemen of kruiden wilt vervoeren. Natuurlijk hoeft dit niet beslist, je kunt de plantenbak immers ook gewoon ophangen in een hek of aan je balkon. Dit doe je over het algemeen met behulp van schroeven. Daarnaast kun je ook een haak ergens ophangen om vervolgens de handvat van het verfblik hierom te hangen. Ziet er leuk uit!

Voeders voor vogels
Daarnaast kun je van de oude, lege verfblikken zelfs voeders maken voor allerlei mooie vogels. Je moet dan wel een beetje je fantasie gebruiken, maar het is zeker mogelijk! Eigenlijk kun je dit ook heel simpel doen door gewoon het blik vol te laten lopen met water, al kun je er natuurlijk ook eten in doen voor de vogeltjes. Met name in de winter zitten ze hier echt op te wachten. Het verfblik, wat dus een voeder wordt, kun je natuurlijk zelf nog wat opvrolijken. Zo kun je er zelfs een hommel van maken, al is een lieveheersbeestje ook leuk!

Kleine vuilnisbak
Het is bovendien mogelijk om van het blik waarvan je het verf gebruikt hebt om de muren van je woonkamer een nieuwe kleurtje geven vervolgens in te zetten als een vuilnisbak. Natuurlijk zal dit niet een erg grote prullenbak zijn, maar in principe maakt dat niet zoveel uit. Je kunt je oude verfblik namelijk in je werkplaats zetten, maar ook op je bureau kan zo’n kleine vuilnisbak zeker handig zijn. De kans is namelijk groot dat je hier zo nu en dan wat kleine rommeltjes hebt, wat je dan in het verfblik kunt gooien. Zo hoef je niet steeds naar een echte prullenbak te lopen.

Opvallende lantaarns
Daarnaast kun je je oude verfblikken tevens veranderen in opvallende lantaarns voor buiten. Dit kun je doen door wat gaatjes te slaan in het blik met behulp van een spijker. Vervolgens kun je de lantaarn verven in een kleur naar je eigen keuze, al hoeft dit niet beslist. Nadat je dit gedaan hebt (of juist niet) kun je van het verfblik echt een lantaarn maken. Dit doe je door kleine waxinelichtjes erin te plaatsen, al zou je tevens kunnen kiezen voor kaarsjes. Zo heb je van je lege verfblik dus een mooie lantaarn gemaakt voor in je tuin!

Opslag voor sieraden
Van je lege verfblikken zou je bovendien ook een mooie opslag voor je sieraden kunnen maken. Hiervoor moet je je oude verfblik eigenlijk wel een beetje versieren, anders zal het er toch wat vreemd uitzien. Dit kun je natuurlijk helemaal naar je eigen smaak doen, wat bijvoorbeeld mogelijk is met linten, parels en bloemen van zijde. Nadat je dit gedaan hebt kun je in principe de sieraden in het verfblik wat nu een opslag is geworden stoppen. Het is hierbij wel van belang dat er daadwerkelijk geen verf meer in het blik zit, anders zal dit je sieraden beschadigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven