Algemeen

“Wij zijn zeer te spreken over de knipkracht en werkingssnelheid van de nieuwe schrootschaar, deze is aanzienlijk hoger dan die van andere merken in dezelfde gewichtsklasse.” Pieter Vyncke, zaakvoerder van VY Metal Recycling, vertelt over zijn keuze voor de Demarec DXS-40.

“Wij waren al een tijd in de markt voor een nieuwe schrootschaar. En op de laatste Matexpo hebben mijn operator Nick Naessens en ik kennis gemaakt met de Demarec-producten op de stand van Tramac Benelux NV. Zij zijn de Demarec dealer voor Belgie. Het beursbezoek en de gesprekken met Benoit Vercruysse van Tramac hebben uiteindelijk geleid tot aankoop van de DXS-40 schrootschaar.”

Aangezien de DXS-40 de knipcapaciteit heeft van een grotere schaar die minimaal 1000 kg. meer weegt, is dit voor Vyncke het type dat 95 procent van alle te slopen materialen aankan. “We kunnen de kraan zelf nog vervoeren zodat we van niemand afhankelijk zijn.” VY Metal Recycling is momenteel aan het werk op het terrein van Microfibres in Laarne (regio Gent).

De Demarec DXS-40 wordt hier voor het eerst ingezet, onder meer voor het knippen van diverse silo’s die zich op het terrein bevinden. Zeker bij het knippen van tanks en silo’s is de wijze waarop het scharnierpunt van de DXS is opgebouwd, zonder gebruik te maken van pucks, een groot voordeel. Bij andere merken scharen maakt men wel gebruik van pucks die bij het knippen van tanks in de weg zitten.

Vyncke en Naessens: “De hoge knipkracht en werkingssnelheid van de DXS-40 komt uitstekend tot z’n recht op het project in Laarne. Het knippen van alle ferro en non-ferro materialen en tevens de sloop ervan verloopt voorspoedig.”

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven