Ga naar hoofdinhoud

Volledig elektrisch aangedreven vorkheftruck heft tot 18 ton

De Linde E150, hier gepresenteerd tijdens de World of Material Handling 2022 in Mannheim

Motrac komt met een volledig elektrisch zwaargewicht in de vorkheftrucks. De serie omvat twaalf modellen met hefvermogens van 10 tot 18 ton. De serie krijgt de typeaanduiding Linde E100 tot E180 mee en maakt het aanbod van elektrische vorkheftrucks voor het merk compleet

Volgens Christopher Reis, Product Manager Heavy Trucks bij Motrac, zijn deze nieuwe zwaargewichten erg stil tijdens de inzet en buitengewoon onderhoudsvriendelijk, flexibel in gebruik en hebben precieze en vlotte rijeigenschappen. “Met de elektrische zware vorkheftruck krijgen onze klanten een truck die zowel ingezet kan worden voor wat lichtere werkzaamheden als voor 24/7 intensief gebruik”.

Linde E150

Twee soorten krachtbron

Bij de E100 tot E180 trucks is er voor de batterijen keuze tussen loodzuur of lithium-ion batterijen, afhankelijk van het gebruik. De variant met loodzuur batterijen moet wat eerder opgeladen worden dan de variant met lithium-ion batterijen. De loodzuur batterijen zijn wel een stuk goedkoper dus bij weinig draaiuren is dit zeker het overwegen waard. Heb je de variant met loodzuur gekocht en zou je toch willen overstappen op lithium-ion, dan kan dit verwisseld worden zonder verdere aanpassingen aan de machine.

Aandrijving

Het aandrijfconcept van de machines beschikt over vier rijmotoren. Twee voor het linker- en twee voor het rechterwiel. Deze zorgen voor het vermogen om de extreem zware lasten te vervoeren. Het krachtigste model kan hiermee, vol beladen, binnen tien seconden een rijsnelheid van 20 km/u bereiken.

Het dak van de cabine heeft gepantserd glas. De grote glazen ramen in zowel de deuren als aan de voor- en achterkant van de truck zorgen voor goed zicht op de lading en om de machine. De bestuurdersstoel is naar keuze 17 graden draaibaar.

Vanuit de cabine is er goed zicht op de lading en om de machine heen.