Ga naar hoofdinhoud

VNO/NCW bijeenkomst bij De Graaf

Op 5 februari vond de bijeenkomst van de leden van Nederlands grootste ondernemingsorganisatie VNO/NCW (Noordwest-Holland) plaats bij De Graaf, locatie Purmerend. De bijeenkomst stond in het teken van een actueel onderwerp: veilig beheer van bedrijfsgegevens.

Privacygevoelige gegevens
In het bedrijfsleven wordt er vaak slordig omgegaan met privacygevoelige gegevens. Steeds vaker duiken er berichten op dat er een computer bij de vuilnis is gevonden of een USB stick op straat met daarop vertrouwelijke informatie. Veilig en bewust omgaan met vertrouwelijke gegevens is zeer belangrijk en zelfs wettelijk bepaald: dergelijke informatie mag niet in handen van derden komen. De leden van VNO/NCW kregen een uitgebreide rondleiding bij De Graaf. Hierbij konden zij met eigen ogen zien hoe vertrouwelijk materiaal op een juiste manier vernietigd wordt.

Criminaliteit
Plaatsvervangend korpschef van politie Zaanstreek-Waterland deelde zijn ervaringen over criminaliteit met bedrijfsgegevens en hoe dit te voorkomen is. Criminaliteit en fraude met bedrijfsgegevens is een groot gevaar. In de Verenigde Staten is criminaliteit met privacygevoelige informatie al tijden een zeer actueel onderwerp. In navolging van de VS zien we zaken als fraudes en identiteitsdiefstal dan ook steeds meer in Europa voorkomen.