Ga naar hoofdinhoud

Vertegenwoordiging van Sennebogen naar VCM Cramat

Na een strategische heroriëntatie zijn de directies van Kuiken nv en Van Haut nv tot de conclusie gekomen dat de vertegenwoordiging van Sennebogen in België en Luxemburg door Van Haut beëindigd gaat worden. Kuiken, die een meerderheidsaandeel heeft in Van Haut, zet zijn strategie van machineleverancier met een focus op A-merken verder door. Van Haut gaat zich verder oriënteren op producten en machines voor funderingstechnieken en betonverwerking.

De verkoop van de Sennebogen hijskranen en overslagmachines wordt met ingang van genoemde datum overgenomen door VCM Belgium te Vilvoorde, het Belgische dochterbedrijf van Kuiken.
VCM Belgium is een 100% dochteronderneming van Kuiken en zal via een aparte business unit (Cramat) de verkoop van de Sennebogen machines verder gaan ontwikkelen in België en Luxemburg. De Cramat Business Unit is al volledig gespecialiseerd in de Sennebogen producten en gaat dit nu verzorgen voor de gehele Benelux en Noord-Duitsland.

In de komende overgangsperiode worden de Sennebogen machines in eerste instantie onder de naam “Van Haut Cramat” op de markt gezet. Deze naam zal later dit jaar gewijzigd worden in VCM Cramat. Om een goede overgang te waarborgen, blijft de service aan de Sennebogen machines, in het tweede kwartaal van dit jaar, door Van Haut uitgevoerd worden. Per 1 augustus 2008 neemt
VCM Belgium alle service en andere na-verkoop activiteiten over van Van Haut.