Ga naar hoofdinhoud

Vereniging Circulair Groningen wil circulaire economie versnellen

Foto: Circulair Groningen

In de Groninger Eemshaven is deze maand het startsein gegeven voor Vereniging Circulair Groningen. Met deze vereniging willen ongeveer dertig aangesloten bedrijven de Groningse circulaire economie versnellen en realiseren.

In de vereniging werken bedrijfsleven, onderwijs, maatschappelijke organisaties en overheid samen om aan de slag te gaan met concrete circulaire acties. ‘Gewoon doen’, zoals ze het zelf zeggen. Kwartiermaker Bart Volkers. ‘Bij de oprichting heeft de gemeente Groningen een belangrijke rol gespeeld. Geweldig hoe zij hierbij ondersteunt.’

Tijdens de eerste algemene ledenvergadering van op 6 april werden de zes bestuursleden gepresenteerd. Dit zijn Esseline Schieven (Nijestee), Jouke de Vries (Rijksuniversiteit Groningen), Edmund ten Felde (Bollegraaf Recycling), John Vernooij (Omrin), Carlo Elzinga (Rabobank) en Heleen van Wijk (Groningen Seaports).

De Vereniging Circulair Groningen heet nieuwe leden die mee willen doen en gezamenlijk stappen willen zetten voor de circulaire economie in Groningen van harte welkom.