Ga naar hoofdinhoud

Recyfood overgenomen door Veolia Nederland

Van links naar rechts: Dennis Rietveld (Technisch Directeur Veolia Nederland), Peter Kamstra (Directeur/ Eigenaar Recyfood), Jan Lenstra (CEO Veolia Nederland). Foto: Veolia

Verwerker van organisch afval en restproducten, Recyfood, is overgenomen door Veolia Nederland. Voor Veolia betekent de overname een uitbreiding van de activiteiten in Nederland met de recycling van voedingsmiddelen en organisch afval.

Voedingsmiddelenrecycler Recyfood werd zeventig jaar geleden opgericht in Hillegom. Het bedrijf is gespecialiseerd in het verwerken en vernietigen van zowel verpakte als onverpakte voedingsproducten, die niet meer geschikt zijn voor consumptie. Het bedrijf groeide, met vestigingen in Hillegom, Putten en België. Die laatste werd in 2021 al verkocht. De twee Nederlandse vestigingen zijn nu dus in handen gekomen van Veolia. De elf medewerkers blijven en ook de bedrijfsnaam blijft vooralsnog bestaan. Met de overname kan Recyfood verder doorpakken in het recyclen van verpakkingen. Iets wat nu al deels gebeurt, maar de ambitie is om dit verder uit te breiden. Rudie Marsman, Manager Business Development zegt: “Met de kennis van Veolia op het gebied van kunststof en papier recycling breiden we niet alleen onze diensten uit voor bestaande klanten, maar zorgen we er daarnaast voor dat een groter deel van het afval van verpakkingen, die door Recyfood verwerkt worden, hergebruikt gaan worden en de organische reststromen worden verwerkt tot groengas.”

De overname van Recyfood versnelt de Nederlandse dienstverlening van Veolia in de voedingssector. “Door deze uitbreiding met de activiteiten van Recyfood betreden we in Nederland een nieuwe markt, waarmee we ook onze klanten een extra service kunnen bieden. Daarbij wordt middels vergisting biogas gewonnen voor duurzame energie en de recycling van de verpakkingen, waarin het voedsel, diervoeding en andere stromen worden aangeleverd, zorgt voor het hergebruik van deze materialen”, aldus Jan Lenstra, CEO Veolia Nederland B.V.