Algemeen

Veolia doet vijandig bod op Suez

Veolia doet toch een vijandig bod van 18,00 euro op alle aandelen Suez, nadat het bedrijf niet tot overeenstemming kon komen met het bestuur van de beoogde overnameprooi. Dit maakte het Franse bedrijf vandaag bekend.

Het bod biedt een premie van 75 procent bovenop de slotkoers van het aandeel Suez, direct voordat Engie aankondigde een strategisch belang van 29,9 procent in Suez te verkopen. Volgens het bestuur van Veolia zat er niets anders op dan een vijandig bod uit te brengen. In oktober 2020 nam Veolia het belang van Engie van 29,9 procent in Suez over. Het bestuur van Suez stelde steeds graag een formeel overnamebod te ontvangen, zonder te reageren op het voorstel dat Veolia op 7 januari deed.

De voortzetting van juridische procedures en het steunen van een concurrerend bod van private equitypartijen Ardian en Global Infrastructure Partners ‘spreken de uitingen van vriendelijkheid van het bestuur van Suez dag na dag tegen’, aldus Veolia. “Ik ben meer dan ooit bereid om met het bestuur van Suez te praten”, benadrukte Antoine Frérot van Veolia.

De fusie van de water- en afvalverwerkingsbedrijven moet leiden tot een wereldkampioen van de ecologische transformatie. Het waterbedrijf van Suez wordt verkocht aan het Franse Meridiam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven