Algemeen
Foto: Veolia

Met een omzet van 43 miljard euro en een nettoresultaat van 1,16 miljard euro, is Veolia (wereldwijd) voor het eerst in haar geschiedenis over de grens van een miljard heen gegaan. Het jaar 2022 was voor het bedrijf het negende jaar op rij waarin het groeide. Het nettoresultaat steeg met bijna 30 procent. Noord-Europa, waaronder ook Veolia Nederland valt, droeg aan de groei ruim negen procent bij.

“We zijn natuurlijk bijzonder trots op de wereldwijde behaalde resultaten”, zegt Jan Lenstra, CEO van Veolia Nederland. “Ook in Nederland hebben we ons kunnen aanpassen aan de uitdagende omstandigheden in 2022, als gevolg van de oorlog in Oekraïne en de nasleep van COVID-19. De nog steeds hoge inflatie, toenemende vraag naar duurzame energie en de effecten van de hoge energieprijzen zijn voor iedere onderneming voelbaar. Het is mooi om te zien hoe gedreven alle collega’s in Nederland, maar ook wereldwijd, zich inzetten om de visie van Veolia Groep om te zetten naar de dagelijkse praktijk. Zo bouwen we samen door om de wereldkampioen in de ecologische transformatie te worden.”

Volgens Lenstra is het positieve resultaat onder andere te danken aan het gunstige effect van prijzen voor gerecycleerd materiaal (papier en plastic) en de effecten van hogere energieprijzen. “Dit zien we ook in Nederland terug. De vraag naar gerecycled materiaal en duurzame energie stegen binnen Nederland in 2022 en we verwachten dat deze lijn zich ook in 2023 zal voortzetten. We voorzien dan ook een stabiele groei van Veolia’s activiteiten in Nederland.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.