Algemeen

Bruins & Kwast Biomass Management heeft de groenrecycling activiteiten van Veluwenkamp overgenomen. Dit infra- en cultuurtechnisch bedrijf heeft voor de inzameling en verwerking van groenafval een eigen verwerkingslocatie in Zwolle. Deze is door Bruins & Kwast B.V. overgenomen.

Het personeel dat zich met de composteringsactiviteiten bezig houdt, treedt ook dienst bij Bruins & Kwast. Aanleiding voor deze overname is het ontbreken van bedrijfsopvolging voor de nu 71-jarige Willem Veluwenkamp. “Met de overname door Bruins & Kwast kunnen we continuïteit van de verwerkingslocatie waarborgen, de kwaliteit van dienstverlening verder optimaliseren en banen blijven behouden.”

Bruins & Kwast is honderd procent dochter van het familiebedrijf REMONDIS. Deze overname past binnen de ambitie om in Nederland te groeien op het gebied van grondstoffenproductie uit organisch afval en daarmee de positie in de circulaire economie te versterken. Gerard Kuipers, directeur Bruins & Kwast: “Wij zijn blij met de overname. Op deze manier kan Bruins & Kwast binnen een groter werkgebied, samen met de bestaande vestigingen van REMONDIS, de dienstverlening en service sterk verbeteren.”

Bruins & Kwast is producent en leverancier van secundaire (bio)brandstoffen en grondstoffen (zoals compost), afkomstig uit met name groen-, hout- en reststromen. Zowel de brandstoffen als de grondstoffen vinden duurzame en professionele toepassingen in de Benelux en Duitsland. “Wij spelen een vooraanstaande rol in de groene keten, onder het motto ‘Duurzaam werken aan een circulaire economie'”, zegt Kuipers.

REMONDIS zet zich dagelijks met meer dan duizend medewerkers vanuit Nederland in op het gebied van duurzaamheid, afvalmanagement, afvalinzameling en recycling. REMONDIS helpt het milieu te beschermen en de natuurlijke hulpbronnen te behouden. Kuipers: “Gericht op de toekomst en gebaseerd op traditionele waarden, zit duurzaamheid versleuteld in ons DNA.”

FOTO: v.l.n.r. Gerard Kuipers (directie Bruins & Kwast), Willem Veluwenkamp (directie Veluwenkamp), Johan Wolff (adviseur Veluwenkamp) en Sebastian Winkelheide (directie Bruins & Kwast).

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven