Veiligheid in de recycling is niet alleen een speerpunt op de werkvloer, maar voor alle lagen in de branche. Daarom worden directieleden, managers en bedrijfsleiders vaak direct betrokken bij de activiteiten. Zij zijn immers degenen die veilig werken binnen de organisatie moeten uitdragen en het goede voorbeeld moeten geven.
Binnen een bedrijf moet er duidelijkheid bestaan over onder meer de controle en naleving van afspraken, handhavingsacties, het aanspreken op bepaald gedrag en de gevolgen hiervan, de controle op het dragen van veiligheidskleding en persoonlijke beschermingsmiddelen, het organiseren van toolboxen, het vertonen van een nieuwe veiligheidsfilm. Er zijn ook bedrijven die kiezen voor een thematische aanpak, waarbij ze zich bijvoorbeeld richten op ergonomisch werken of op het voorkomen van het oplopen van infecties.
Hoe ziet het er in uw bedrijf uit en waar wordt bij u de nadruk opgelegd? Vul de poll hieronder in of stuur uw reactie naar: redactiermb@eisma.nl of reageer op deze website. Van alle ingezonden reacties wordt een overzichtje gemaakt en het is de bedoeling dat dit resulteert in een online artikel op de website van Recycling Magazine Benelux.
Hoe ziet het er in uw bedrijf uit en waar wordt bij u de nadruk opgelegd?
- Veiligheidskleding en veiligheidsschoeisel (24%, 28 Votes)
- Camera’s (19%, 23 Votes)
- Het is een combinatie van voorzieningen (15%, 18 Votes)
- De aandacht is gericht op één veiligheidsaspect (12%, 14 Votes)
- Veiligheidsvoorzieningen op machines en apparatuur (11%, 13 Votes)
- Teksten en tekens met waarschuwingen op de wanden (10%, 12 Votes)
- Er is specifiek iemand verantwoordelijk c.q. het aanspreekpunt voor veiligheid (9%, 11 Votes)
Aantal stemmen: 44
